Přípravky z produktové řady Eskimo-3 jsou výsledkem mnoha výzkumů, které trvaly až několik desetiletí. Je to spolehlivá švédská značka, která je na trhu již více než 20 let. Její účinnost byla dokázána mnohými vědeckými studiemi a také je popsána v několika klinických dokumentacích*.

Eskimo_Kap_olaj_Front.png

přírodní: produkt s osvědčeným přírodním původem, rybí olej získán při hlubinného rybolovu - tzv. „Friend of the Sea“ kvalifikace

účinný: vysoký obsah omega-3 mastných kyselin

stabilní: nežlukne ani po více než 6 měsících

čistý: neobsahuje zdraví škodlivé, ani karcinogenní látky

bezpečný: nejnižší hodnota PV Totoxu (1,27)

vhodné i pro těhotné

neobsahuje: mléčné bílkoviny, laktózu, je vhodné i pro celiaky


POZNEJTE POZITIVNÍ ÚČINEK OMEGA-3 MASTNÝCH KYSELIN!

CHARAKTERISTIKA
CO JE RYBÍ OLEJ
FAQ
RECENZE
KOMU SE DOPORUČUJE?
KOUPIT PRODUKT

Proč právě Eskimo-3 rybí olej?

  - je nezbytný pro správnou funkci imunitního systému

  - má pozitivní vliv na fungování sítnice, na funkci mozkových a nervových buněk

  - zvyšuje soustředěnost, kognitivní výkon, paměťovou schopnost

  - snižuje reakční dobu na externí podněty

  - chrání arterie před vývojem arteriosklerózy

  - pomáhá léčit zánětlivá onemocnění, problémy s klouby, astma a alergie

  - pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocněním a srdeční arytmii

  - pomáhá při prevenci sekundárního infarktu

  - snižuje riziko vzniku krevních sraženin inhibicí faktorů srážení

  - zvyšuje dobu srážení krve a zabraňuje srážení krevních destiček

  - snižuje viskozitu krve

  - pomáhá při léčbě kožních onemocnění (ekzémy, psoriáza, atopické dermatitidy) nebo při vypadávání vlasů

  - snižuje hladinu vazokonstrikčního tromboxanu a leukotrienu, které indukují zánětlivé reakce a zvyšují hladinu vasodilatačního prostacyklinu

Díky účinkům omega-3 mastných kyselin dochází k metabolickým přeměnám na buněčné úrovni. Právě proto mohou být pozorovány pozitivní účinky i v orgánech, jako například srdce, cévy, klouby, kůže nebo i oči.

Kdy je doporučováno užívání přípravku?

Při prevenci:

Užívání přípravku se doporučuje i v případě, že se nevyskytují žádné zdravotní potíže. Je klinicky ověřeno, že účinně snižuje pravděpodobnost výskytu mnoha chronických onemocnění.

Při zdravotních potížích:

Při kardiovaskulárním onemocnění: srdeční arytmie, prevence infarktu, prevence vývoje sekundárního infarktu, dodatková léčba proti tvorbě krevných sraženin, proti ateroskleróze, proti vysokému krevnímu tlaku, ke snížení vysoké hladiny cholesterolu.

Při kožních problémech: k prevenci a dodatkové léčbě suché kůže, při ekzému, psoriáze, atopické dermatitidě, vypadávání vlasů. V případě kožních problémů může být rybí tuk kromě perorálního užití aplikován i lokálně přímo na postiženou oblast.

  - Dodatková léčba kloubových zánětů.

  - Dodatková léčba k ulehčení astma a alergických příznaků.

  - Dodatková léčba při zvýšeném stresu, při pocitu sklíčenosti a v případě příznaků deprese.

  - Vhodný během těhotenství a kojení.

Složení:

Rybí olej

Všechny přípravky produktové řady Eskomo obsahují rybí olej z ryb lovených ve studených vodách hlubinným výlovem. Výrobce při získávání rybího oleje dbá na nejvyšší kvalitu. Právě proto obsah mastných kyselin EPA a DHA dosahují až 38%, která je nejvyšší možná koncentrace ve své kategorii. Díky speciálnímu a důkladnému zacházení při čištění jsou produkty zbaveny všech škodlivých a karcinogenních látek bez chemických úprav. Díky tomu v našich kapslích a lahvičkách naleznete pouze 100% přírodní a čistý olej. 

Přírodní směs vitamínu E

Jelikož během čistícího procesu dochází k nevratné ztrátě části přírodních antioxidantů, které se nacházejí v rybím oleji, musí se proto opět nahradit. Abychom dosáhli zvýšení stability produktu je k oleji přidávána přírodní antioxidační směs.

Touto speciální směsí je PUFANOX®, jejíž unikátnost spočívá v optimálním poměru alfa-, delta- a gama-tokoferolu, díky čemuž se přípravek stává vysoce stabilním. Právě proto minimálně po dobu 200 dnů po otevření nedochází k peroxidaci lipidů, a tedy přípravek nežlukne ani v láhvi, ani v organismu.

OLEJ, NEBO KAPSLE?

Přípravky Eskimo-3 jsou dostupné jak ve formě tekutého oleje, tak i ve formě kapslí. Abyste si vybrali pro Vás tu nejvhodnější variantu, porovnali jsme tyto dva typy produktu: 


Výrobce: Bringwell-Cardinova AB, Ullforsgatan 15, Uppsala, SE-752 28 Švédsko
Distributor: O3W.cz s.r.o., Pražákova 1008/69, Štýřice, 639 00 Brno

* O pozitivním účinku přípravku se zabývalo 6 doktorských disertací a řada klinických studií ve více než 300 vědeckých publikacích!

O ZNAČCE

Eskimo-3 skandinávský rybí olej se začal prodávat v roce 1988. Dnes je již ve 20 státech a milióny lidí jej užívají. Jedinečnost přípravku spočívá v tom, že rybí maso je získáno z nejméně nečistých vod. Bezkonkurenční čistota, vynikající stabilita, účinnost a bezpečnost!

V Maďarsku je přítomen na trhu od roku 2000 v lékárnách, regálech bylinkových obchodů a v internetových obchodech.

Kvalifikace Friend of the Sea zaručuje osvědčený původ rybího masa získaného při rybolovu. Případné nečistoty a zdraví škodlivé látky (rtuť, olovo, DDT, dioxiny, karcinogeny atd.) jsou odstraněny nejefektivnější technologií, což vede k vynikající čistotě!

Důležité antioxidanty mohou být během čistícího procesu ztraceny a měly by být obnoveny, protože jsou velmi důležité kvůli bezpečnosti a účinnosti rybího oleje!

Základ jeho stability je jeho odolnost vůči kyslíku. Ta je zabezpečena díky antioxidantům v rybím mase a přidáním přírodního vitamínu E (alfa, delta a gamma tokoferol). Obnovení přírodních antioxidantů probíhá za laboratorních podmínek pomocí techniky vyvinuté švédským výrobcem.

Díky této techniky je Eskimo rybí olej nejstabilnější ze všech přípravků na trhu. Dnes je jediný omega-3 přípravek, který více než 6 měsíců nežlukne.

Výsledky laboratorních testů stability a čistoty vykonané v 7 státech také potvrdily, že dnes jsou přípravky Eskimo-3 nejstabilnější a nejčistší na trhu!

Díky těmto výsledkům je doporučován těhotným ženám a matkám.

Přípravky Eskimo-3 jsou testovány již více než 17 let. Tyto testy sledují změny struktury mastných kyselin, krevní lipidy, hodnoty krevního tlaku, funkce ledvin a jater, peroxidaci lipidů a zánětlivé faktory.

Dosud nebyly žádné vedlejší účinky zaznamenány, což je díky extrémně vysoké stabilitě rybího oleje, která dokonale kompenzuje zvýšenou peroxidaci lipidů.

Výsledky testů přípravků Eskimo-3 byly publikovány v 119 vědeckých publikacích, které jsou základem 20 klinických studií a 5 doktorských dizertací. Dnes je Eskimo-3 nejbezpečnějším rybím olejem!

V následující části jsme shromáždili nejdůležitější informace o omega-3 rybích olejích, zejména jejich účinky na lidské tělo.

Co byste měli vědět o rybích olejích?

1. Potraviny rostlinného původu neobsahují omega-3 EPA nebo DHA. Tyto kyseliny se nacházejí pouze v alga a v rybích olejích.

2. Pro zabezpečení správného poměru omega-3 a omega-6 kyselin je vhodnější užívat rybí olej, protože ten neobsahuje omega-6 kyseliny.

3. Ideálními zdroji omega-3 mastných kyselin jsou ryby žijící v chladných vodách. Jejich rybí oleje obsahují 38% EPA a DHA mastné kyseliny.

4. Vlastnostmi určujícími kvalitu rybích olejů jsou čistota, stabilita přípravku a nepřítomnost vedlejších účinků.

5. Zisk rybího oleje je choulostivý a složitý proces, protože vedle omega-3 tuků také obsahuje důležité komponenty buněčné obrany, které mohou být během tohoto procesu ztraceny. Proto je účinnost a bezpečnost přípravku přímo ovlivněna jeho citlivostí.

6. Bezpečnost rybího oleje je určena jeho čistotou. Během čistícího procesu našeho výrobku jsou zaručeně odstraněny veškeré škodlivé a karcinogenní látky.

7. Účinnost rybího oleje závisí na stabilitě přípravku.

8. Stabilita rybího oleje je založená na mechanismu účinku přirozených antioxidantů buněčné obrany a přírodním vitaminu E (alfa-, delta-, gama-tokoferol). Nepřítomnost antioxidantů buněčné obrany a nevhodný vitamin E může výrazně snížit účinnost produktu!

9. Vědecké a klinické dokumentace rybího oleje jsou lékařskou podporou účinnosti a bezpečnosti přípravku.

Proč potřebujeme omega-3 mastné kyseliny?

Omega-3 mastné kyseliny byly odjakživa součástí stravy lidské populace. V posledních desetiletích byla ovšem objevena jejich důležitá role při udržování správného fungování organismu, při udržování rovnováhy v organismu a při léčbě nemocí.

Omega-3 polynenasycené mastné kyseliny se jinak nazývají esenciální mastní kyseliny (nezbytné mastné kyseliny), což v lékařském jazyce znamená, že tyto mastné kyseliny jsou nepostradatelné pro zdravý život!

Podobně jako vitaminy, lidský organismus nedokáže syntetizovat omega-3 mastné kyseliny, proto je jejich jediným zdrojem strava.

Ovšem kvůli naší jednostranné stravě dnes většina populace konzumuje nedostatek tuků typu omega-3 mastných kyselin, a naopak konzumuje potraviny s vysokým množstvím živočišných tuků, které obsahují omega-6 mastné kyseliny a hydrogenované rostlinné oleje.

Proto je důležité doplňovat naši stravu právě o omega-3!

Nedostatek omega-3, nebo špatný poměr omega-3 a omega-6 mastných kyselin, může být příčinou mnoha nemocí. Ideální poměr těchto složek je 1:1, popřípadě 1:5. V současnosti je ovšem u většiny populace poměr omega-3-omega-6 mezi 1:25 a 1:30.

Důvodem může být zejména to, že nezbytné omega-3 EPA a DHA polynenasycené mastné kyseliny se nacházejí v hlubokomořských rybách, které nekonzumujeme pravidelně, někteří dokonce nekonzumují ryby vůbec.

Za takovýchto okolností je nejjednodušším způsobem dodávání vhodných omega-3 skrze přípravky z rybího oleje.

Jak omega-3 pomáhá našemu tělu fungovat a jak pomáhá udržovat naše zdraví?

Omega-3 mastné kyseliny hrají 2 důležité role v našem organismu:

1. jsou přítomny ve všech našich buňkách, jsou tedy důležitými stavebními prvky těla

2. jsou zdrojem lokálně produkovaného hormonu eicosaonidu, který hraje důležitou roli při správné regulaci činnosti mozku, krevního tlaku a imunitního systému.

Omega-3 se účastní fungování buněk tím, že se zabudovávají do buněčné membrány, dodávají ji flexibilitu, a tím pomáhají ke zdravému fungování všech orgánových systémů.

Po konzumaci omega-3 mastných kyselin se zlepší elasticita buněčné membrány, čímž dojde ke zlepšení činnosti řady buněčných procesů, jako je například aktivita enzymů a receptorů, proudění iontů atd. Tyto základní buněčné procesy jsou nesmírně důležité pro zdravé fungování našeho těla!

Omega-3 pozitivně ovlivňují sítnice a mozkové a nervové buňky, čímž zlepšují paměť a koncentraci. Jsou dále nezbytné pro normální fungování imunitního systému.

Chrání arterie před aterosklerózou tím, že zajišťují zdravý krevní oběh.

Pomáhají také při léčbě zánětlivých onemocnění (např. artritida).

Prostřednictvím cirkulace mají mnoho pozitivních účinků v našem těle. Hrají důležitou roli při prevenci vývoje kardiovaskulárních onemocnění a arytmie. Snižují pravděpodobnost riziku sekundárního infarktu. Omega-3 snižuje riziko vzniku krevních sraženin tím, že inhibuje faktory srážení krve:

-zvyšuje dobu srážení krve

-zabraňuje srážení krevních destiček

-snižuje viskozitu krve.

Je vhodný pro prevenci a dodatkovou léčbu mírnějších forem kožních onemocnění (ekzém, psoriáza, vypadání vlasů).

Účinkem omega-3 mastných kyselin se začnou v našem organizmu vyskytovat změny na buněčné úrovni. Díky tomu mohou být pozorovány pozitivní účinky i v orgánech, které nejsou v přímém kontaktu. Těmito orgány jsou například: srdce, cévy, klouby, kůže nebo i oči.

Určení zdrojů omega-3

Mohou rostlinné omega-3 nahradit omega-3 mastné kyseliny v rybím oleji?

Základní molekulou rodiny omega-3 je kyselina alfa-linolenová (LNA).  Vstřebáváme-li tuky s obsahem LNA, naše enzymy přeměňují část LNA na delší polynenasycené omega-3 mastné kyseliny. Z nich jsou kyselina eikosapentaenová (EPA) a kyselina dekosahexenová (DHA) nejdůležitější pro našeho zdraví.

LNA se nachází zejména v potravě rostlinného původu, z čehož jsou nejdůležitější lněný olej, řepkový olej a vlašské ořechy. Potrava rostlinného původu ovšem neobsahuje EPA a DHA, které jsou přítomné v řasách, v  rybách a tedy i v rybím oleji.

Je důležité poznamenat, že omega-3 mastné kyseliny rostlinného původu jsou obtížně využitelné pro lidské tělo, stejně tak jako například železo rostlinného původu.

Náš organismus potřebuje 10 LNA pro vytvoření jedné EPA. Bohužel tato přeměna, zejména u starších lidí, nefunguje zcela správně.

Důvodem je to, že v lidském těle je jen velmi málo tzv. enzymů delta-6, které jsou nezbytné pro přeměnu LPA na EPA. Tento enzym je využíván všemi omega tuky, a tedy i omega-6.

Je-li v organismu vysoká hladina omega-6, hladina enzymu delta-6, který zajišťuje přeměnu LNA na EPA, se snižuje.

Rostlinné oleje s obsahem LNA také obsahují omega-6 mastné kyseliny a jejich poměr je mnohonásobný vzhledem k omeg-3 mastným kyselinám (kromě oleje z lněných semínek).

Je důležité zmínit, že po konzumaci LNA obsahující lněných semínek, hladina DHA v krvi výrazně klesá. Což je velmi nevýhodné, a proto nejsou vhodnou alternativou rybího oleje.

Kupujeme-li potraviny obohacené o omega-3, je nutné kontrolovat jejich zdroj; tj. je-li to: rybí olej, olej z lněných semínek nebo olej z jiné rostliny, neboť jejich mechanismus účinku se vzájemně liší.

Nejideálnějším zdrojem EPA a DHA omega-3 je rybí olej. Pro obnovení správného poměru omega-3 a omega-6 je nejúčinnější konzumovat rybí olej, protože právě ten neobsahuje omega-6 mastné kyseliny.

Jak můžeme nahradit nedostatek omega-3?

Pravidelnou konzumací mořských ryb nebo pomocí kvalitně získaného rybího oleje můžeme doplnit omega-3 mastné kyseliny do našeho organismu. Tím současné zlepšujeme poměr omega-3 a omega-6 mastných kyselin.

Nejvhodnější jsou přírodní, pečlivě vyčištěné přípravky, které jsou získány z hlubokomořských ryb, neboť právě ty obsahují nejvíce omega-3.

Jaký vliv má rybí olej na volné radikály v těle?

Co se stane s volnými radikály a s vitamínem E po pravidelné konzumaci rybích olejů po době tři týdnů?

Při konzumaci klasického rybího oleje by došlo k výraznému nárůstu volných radikálů v krvi a hladina vitamínu E by se výrazně snížila. Toto se ovšem nestane u přírodního stabilního rybího oleje Eskimo.

1_abra_halolaj_szabadgyok_o3w_1_CZ.png

Obrázek 1

Jaká jsou rizika růstu volných radikálů v těle?

 

Vznik volných radikálů je přírodní fyziologický proces. Reakce volných radikálů probíhají ve všech částech buňky. Buňky a tkáně našeho těla jsou vystaveny neustálému útoku agresivních volných radikálů, podle výpočtů výzkumníků každá buňka až 10 000 krát denně.

Volné radikály vznikají v lidském metabolismu, při obraně proti bakteriím, stejně tak jako při působení UV a rentgenového záření. Za různých podmínek vznikají intenzivněji, jako například v prostředí trvale znečištěného ovzduší, při nemocech nebo kouřením.

 

Volné radikály mohou poškozovat buňky, v nejhorším případě i molekuly DNA tak, že pomocí jejich volného elektronu se naváží na buňku, a takto zničená buňka se snadno přemění na rakovinnou buňku, nebo zahyne, a její následné odstranění je úkolem imunitního systému.

Kromě toho mohou být v mnoha chorobách detekovány škodlivé účinky volných radikálů: hrají velkou roli v procesu stárnutí buněk, ve vývoji koronární aterosklerózy, infarktu, rakovině, kožních onemocněních a více formách jaterních onemocnění.

Volné radikály a peroxidace lipidů

V těle vznikající volné radikály spouštějí proces nazývání peroxidace lipidů. Peroxidace se projevuje převážně v polynenasycených mastných kyselinách, protože vazba C-H u atomů s dvojnou vazbou je slabší. Odstranění vodíku, které je počátkem volných radikálových reakcí, probíhá snadněji.

Název peroxidace lipidů může být zavádějící, protože proces není omezen pouze na lipidy, ale je schopen poškodit všechny základní biomolekuly (proteiny, nukleové kyseliny, uhlohydráty) v prostředí volných radikálů.

Volné radikály a zánětlivé procesy

V základním procesu zánětů hrají významnou roli reakce s volnými radikály. Volné radikály kyslíku, které vznikají při funkci fagocytů, kromě destrukce mikroorganismů a cílových buněk, mohou poškozovat tkáně ihned po průniku do extracelulárního prostoru.

Dále se prokázalo, že hrají roli při tvorbě některých zánětlivých látek.

Volné radikály a onemocnění jater

Bylo prokázáno, že významná část mechanismů volných radikálů může indukovat určité formy onemocnění jater.

Hepatotoxický účinek alkoholu se projevuje skrze uvolnění volných radikálů. Chemikálie a různé léky, poškozující játra, jsou výsledkem reakcí s volnými radikály. Většina poškození jater vyvolaná léky a chemikáliemi je generována volnými radikály, pouze u malého podílu hrají roli imunologické mechanismy.

Proto je důležité, že rybí olej Eskimo skutečně nezvyšuje počet volných radikálů v krvi a neovlivňuje množství vitaminu E špatným směrem, takže nemá negativní fyziologický účinek.

Jak se mění volné radikály v srdci?

Jak se mění volné radikály v srdci?

halolaj szabadgyok o3w 3

Obrázek 2

Pro správné fungování srdce je důležité, aby byly volné radikály obsaženy v co nejmenším množství. Poškozující účinek volných radikálů může být zjištěn při koronární ateroskleróze a při infarktu myokardu.

Nejvíce ověřenou oblastí abnormálních reakcí s volnými radikály je ischemické poškození tkáně. Tato skupina onemocnění zahrnuje infarkt myokardu, dále i jeho předcházející symptom anginu pectoris (bolest na hrudi způsobená sníženým přívodem kyslíku), a cerebrální vaskulární poruchy (např. mozková ateroskleróza, cerebrální trombóza).

 Přírodní stabilní rybí olej Eskimo je účinným ochráncem našeho srdce, protože kromě pozitivních účinků na srdce nezvyšuje počet volných radikálů v srdci!

Jak se hladina cholesterolu mění s účinkem používání rybího oleje po 4 týdnech?

Jak se hladina cholesterolu mění s účinkem používání rybího oleje po 4 týdnech?

LDL cholesterol, také nazývaný "špatný cholesterol" (jako hlavní příčina aterosklerózy) se snížil po použití stabilního rybího tuku! Totéž nelze říci o normálním rybím oleji.

halolaj koleszterin o3w 1

Obrázek 3 - po 4 týdnech hladina dobrého a špatného cholesterolu v krvi

Nejdůležitějším účinkem přírodního a stabilního rybího oleje Eskimo je, že při zvyšování hladiny dobrého cholesterolu (HDL) dochází ke snižování hladiny špatného cholesterolu (LDL). Pro zdravou funkci organismu totiž nestačí, snižuje-li se užíváním běžného rybího oleje celková hladina cholesterolu, neboť poměr cholesterolu LDL a HDL se může i přesto stále zhoršovat.Přírodní stabilní rybí olej Eskimo je také schopen pozměnit strukturu molekuly "špatného cholesterolu" (LDL) snížením jeho hustoty. To má za důsledek snížení riziko aterosklerózy, neboť LDL není schopen přilnout k cévní stěně!

halolaj koleszterin o3w 3

Obrázek 4

Lipoproteiny jsou také rizikovými faktory kardiovaskulárních onemocnění a mají podobnou strukturu jako LDL cholesterol.

Další důležitý účinek přírodního stabilního rybího oleje Eskimo je jeho schopnost výrazně snižovat hladinu lipoproteinů.

Účinek rybího oleje na hladinu triglyceridů a fibrinogen

Nejvhodnějšími a nejefektivnějšími jsou přípravky získané z masa hlubokomořských ryb, protože obsahují nejvíce omega-3.

Jak se mění hladina triglyceridů a fibrinogenu při užití rybího oleje?           

Eskimo přírodní stabilní rybí olej výrazně snižuje obsah triglyceridu, což je hlavní rizikový faktor při vývoji srdečních onemocnění (obrázek 5).

halolaj trigliceryd o3w 1

Obrázek 5-Změna hladiny triglyceridů a fibrinogenů po 3 týdenní spotřebě rybího oleje

Triglycerid je tukovou složkou lipoproteinů. Jeho vysoká hladina může být způsobena tučnými potravinami, sacharidy a konzumací alkoholu.

Fibrinogen je krevní protein, který se účastní procesu srážení krve. Jeho vysoká hladina může způsobit kardiovaskulární onemocnění.

{slider

Jak rybí olej ovlivňuje hladinu krevního cukru?

}

Obrázek 6 ukazuje hladinu glukózy po 6 týdenním užívání rybího oleje

halolaj vercukor o3w 1

Obrázek 6

U diabetiků je důležitá konzumace omega-3 nenasycených mastných kyselin, čímž dochází ke snižování vedlejších účinků cukrovky. Je však nutné, aby rybí olej nezvyšoval hladinu cukru v krvi. Eskimo rybí olej má příznivější účinky na tělo než průměrný rybí olej a nezvyšuje hladinu cukru v krvi, je proto vhodný i pro diabetiky.

{slider

Jak přírodní stabilní rybí olej ovlivňuje tuhost kloubů?

}

Většina problémů s klouby je zánětlivého původu.

Eskimo přírodní stabilní rybí olej je účinné protizánětlivé léčivo a studie ukázaly, že omega-3 snižují bolest, slabost a potřebu protizánětlivých léků.

Účinky jsou ovšem individuální, u některých jedinců trvalo několik měsíců, než se účinek projevil nebo byla potřeba zvýšené dávky (2 čajové lžičky denně).

Problémy se žaludkem způsobené protizánětlivými léky byly také vyšetřeny a bylo zjištěno, že mohou být sníženy používáním rybího oleje.

Protizánětlivé léky snižují hladinu příznivých eikosanoidů (prostacyklin) a zvyšují hladinu nepříznivých eikosanoidů (leukotrieny) v žaludku.

Během studií bylo zjištěno, že přírodní stabilní rybí olej Eskimo vyvažuje oba vedlejší účinky.

{slider

Jak ovlivňuje rybí olej funkce mozku?

}

Skutečnost, že pravidelná konzumace ryb přispívá ke zdravému fungování mozku, je dnes vědecky prokázána.

Nedávno byl vědci objeven vztah mezi obsahem DHA v mozku a mentální kapacitou.

Následující diagram ukazuje výsledky zvýšení hladiny DHA a NOS po konzumaci rybího oleje po 10 dnech. (Obrázek 7)

halolaj agyfunkciok o3w 1

{slider

Srovnání tradičního a Eskimo-3 rybího oleje?

V následující tabulce porovnáváme účinek tradičního a stabilního rybího oleje na různé zdravotní faktory:

halolaj_osszehasonlito_CZ_.png

Šipka nahoru naznačuje zvýšení účinnosti dvojité šipky znamenají zvýšenou účinnost, zatímco šipka dolů představuje pokles účinnosti.

Vědecký zdroj: Prof. Tom Saldeen, Rybí olej a zdraví 1997. - Rybí olej a zdraví

{slider Další účinky přírodního stabilního rybího oleje}

Stabilní rybí olej a krevní oběh

Studie ukázaly, že rybí olej podporuje krevní oběh v končetinách a zrychluje regeneraci těla po náročné fyzické zátěži.

Rybí olej a krevní tlak

Léky na snížení krevního tlaku (antihypertenziva) jsou v kombinaci s rybím olejem několikanásobně účinnější.

Přírodní stabilní rybí olej snižuje riziko vzniku infarktu v důsledku arytmie.

Studie ukázaly, že lidé s náhlou srdeční smrtí měli omega-3 v nízkém poměru vzhledem k vysokému obsahu nasycených mastných kyselin.

Rybí olej a duševní zdraví

Podle výzkumů u dětí mající nízkou hladinu omega-3 v organismu, vědecké studie ukázaly nižší intelektuální kapacity, zejména při řešení matematických úkolů. Dále je nízká hladina omega-3 u dětí považována za jednu z příčin poruchy spánku u dětí.

Studie prokázaly, že po konzumaci rybího tuku obsahujícího DHA došlo již během dvou hodin ke zvýšení psychického výkonu! Je ovšem nutné zmínit, že tento účinek byl zaznamenán po konzumaci stabilního rybího oleje.

Pozitivní výsledky byly pozorovány u hyperaktivních dětí nebo u dětí majících poruchu pozornosti.

Studie zaměřené na snížení depresí či zlepšení Alzheimerovy choroby byly dokonce srovnatelné s pozitivními výsledky, které byly zjištěny při zkoumání schizofrenie.

Rybí olej a kožní problémy

Používáním rybího oleje se kůže stává pružnější a mladší. Na léčbu některých kožních problémů, jako jsou například suchá pokožka, ekzém nebo psoriáza, má stabilní rybí olej velice pozitivní účinky.

Rybí olej snižuje poškození kůže při opalování a při jeho pravidelném používání již není nutno používat mnoho dalších krémů ani kosmetických přípravků.

Rybí olej a rakovina

Výzkumy z posledních let ukázaly, že riziko vývoje rakovinu prsu, karcinomy vaječníků a prostaty, rakoviny trávicího systému a rakoviny močových cest jsou v nepřímém poměru s množstvím konzumovaného rybího oleje.

Jiné účinky rybího oleje

- snižuje menstruační bolesti

- snižuje migrénu a jiné spastické bolesti

-snižuje riziko vývoje zánětlivých onemocnění

-snižuje riziko nachlazení

-snižuje vedlejší účinky kouření

-pomáhá vstřebávání vápníku a tím podporuje hojení zlomenin kostí

-pomáhá při spalování tuků a je tedy vhodný během diety

Shrnutí výše uvedeného: Stabilní rybí olej není všelékem, pouze eliminuje nedostatek omega-3 v těle a obnovuje správný poměr omega-3-omega-6, a tím snižuje rizika vzniku a vývoje mnoha onemocnění.

Stabilita rybího oleje proti kyslíku

Prezentace stability rybích olejů proti působení kyslíku

Cílem výzkumu bylo zjištění, že různé přípravky a kapsle s rybím olejem po otevření při pokojové teplotě po určité době začínají oxidovat, žluknout.

Studie v nezávislých laboratořích v USA porovnávaly 13 kvalitních rybích olejů s Eskimo-3.

Tyto důležité studie srovnávaly jednotlivé oleje a rozdílnou náchylnost v nich obsažených omega-3 tuků k degradabilním oxidativním procesům, ke žluknutí.

Význam rychlosti žluknutí rybího oleje

Oxiduje-li rybí olej příliš rychle, znamená to, že váže kyslík ze vzduchu, nebo se těsně po požití oxiduje v organismu. To má za důsledek, že se jeho pozitivní účinky nestihnou v lidském organismu uplatnit.

Výsledky studie:

halolaj_vizsgalat.jpg

Jak je uvedeno v tabulce výše, není přímý vztah mezi obsahem vitamínu E a stabilitou rybího oleje. Oproti tomu je mnohonásobně důležitější vhodný poměr přírodních antioxidantů, než přidané množství vitaminu E.

Přírodní, stabilní rybí olej Eskimo si zachovává svoji kvalitu a účinnost jak v organismu, tak i mimo něj!

{slider Proč je Eskimo-3 tak stabilní? Jaké výhody to přináší?}

1. Chemicky upravený rybí olej je méně stabilní než přírodní, protože omega-3 jsou extrémně citlivé na vnější vlivy. Většina přírodních antioxidantů je ohrožena takovýmito modifikacemi!

2. V přírodním stabilním rybím oleji Eskimo jsou zachovány přirozené složky buněčné obrany (antioxidanty).

3. Protože je vitamin E silným antioxidantem, je dodatečně přidáván do většiny přípravků s rybím olejem pro zvýšení jejich účinnosti. Pozitivní vliv vitamínu E ovšem záleží na jeho správném složení a dávkování v přípravku. Je tedy důležité, aby vitamín E byl kvalitní a z přirozených složek.

4. Švédsky výrobce přidává speciální směs vitamínu E k rybímu olejů Eskimo-3. Klinické testy dokázaly, že tato směs je mnohem účinnější než tradičně používaný alfa tokoferol!

Existují 4 odlišné typy vitaminu E: alfa, beta, gama a delta tokoferol. Klinické testy dokázaly, že přírodní směs gama-, delta- a alfa- tokoferol  v poměru 5:2:1 zabezpečuje nejlepší antioxidativní účinek ve směsi s rybím olejem.

Samotný alfa tokoferol není dostatečně účinný, a u některých srdečních onemocnění je dokonce neúčinný (protože organismus potřebuje spíše gama-tokoferol).

Shrnutí:

Stabilitu rybího oleje Eskimo-3 zabezpečuje směs antioxidantů a přidávaný přírodní vitamin E. Díky všem těmto jednotlivým složkám má rybí olej Eskimo-3 tak vysokou účinnost.

Které produkty rybího oleje jsou preferovány, tekuté, nebo tobolky, a proč?

Přípravek Eskimo-3 pro dospělé je dostupný jako kapsle nebo olej, protože je třeba splnit různé potřeby. Někteří lidé se zdráhají používat olej kvůli jejich konzistenci, jiní se kvůli své velikosti chtějí spolknout kapsli.

Lidé se stále obávají, že rybí olej může být nepříjemný, možná jako ryby jako rybí olej. Pro rybí tuk Eskimo-3, přírodní citrón a rozmarýnový olej odnesli nepříjemnou chuť ryb, abyste si je mohli užívat.

Samozřejmě existují i spotřebitelé, kteří nemají rád strukturu oleje, takže upřednostňujeme kapsle.

Jaká je doporučená denní dávka pro dospělého?

Navrhovaná spotřeba rybího oleje Eskimo-3 závisí na tom, zda se jedná o určitý problém nebo o obecnou prevenci. Pokud máte zdravotní konzervaci, doporučená denní dávka je:

U oleje: U dospělých užívejte 1 čajovou lžičku (5 ml) denně s jídlem nebo poté.
U kapslí: U dospělých užívejte 1-3 kapsle denně na jídle nebo po jejich podání tekutinou. (Pro 1x3 kus nemá žádný význam pro zavedení denní dávky pohledu na 3x1 kapslí, které jíme ráno, v poledne nebo večer, nebo 1x3 tobolky jen jedno jídlo!)

Vysoká hladina cholesterolu, vysoké hladiny triglyceridů, ekzém, imunitní problémy systému, kardiovaskulární problémy v případě, bolesti kloubů a dalších specifických zdravotních problémů může zvýšit násobí denní dávka. Přípravek se vyrábí pouze z přírodních látek a nemá žádné vedlejší účinky!

Máte-li konkrétní zdravotní stav, jste léky užívat, měli byste se poradit se svým lékařem o tom, jak postupně snižovat dávku léku, může vyvolat rybí tuk.

Proč bych měl užívat přípravek Omega-3?

Naše organizace četné nemoci mohou vzniknout z nedostatku omega-3 a omega-3 / omega-6 poměr posunu. Ideální poměr je 1: 1 až 1: 5 se naproti tomu, omega-3 / omega-6 poměr posunul od 1: 25-1: 30 pro jednostranné stravovacích návyků. Důvodem je to, že uspořádání je nezbytné, omega-3 se vyskytuje hlavně v těle ryb, které konzumují málo.

Výhodné pro zdravé omega-3 a omega-6 / poměru k udržení složení pravidelně spotřebovaného jako tuky omega-3 téměř spotřebován, ale strava obsahuje velké množství omega-6, které obsahují živočišné tuky a hydrogenované rostlinné oleje!

Je důležité poznamenat, že mnohem obtížnější využít omega-3 mastných kyselin rostlinného původu lidského těla, jakož i nalezené v rostlinách železo. Kromě toho, obsah omega-3 (LNA), rostlinné oleje, omega-6 mastné kyseliny lze nalézt, a podíl těchto násobku omega-3 mastných kyselin (kromě těch, lněný olej, množství LNS omega-3, jako je například omega-6). Takže v případě nemocí, které mohou být založeny na nedostatek omega-3 a omega-6 nadváhu, měli byste konzumovat rybí olej, omega-6, protože neexistuje žádná rybí tuk.

Která je nejhospodárnější formulace dospělých formulací?

105 ml oleje, pak 105 kapslí a pak 60 kapslí.

Je vitamin E a D v Eskimo-3 rybí olej syntetický?

Všechny produkty Eskimo obsahují přírodní vitamíny E a D. Přírodní vitamín E se skládá z optimální směsi alfa, delta a gamma tokoferolu, jehož vynikající účinnost je demonstrována švédskými klinickými studiemi.

Jak extrahují rybí tuk? Používá se během tohoto procesu rozpouštědlo nebo nějaká kyselina?

Rybí tuk se získává z masa ryb švédským výrobcem. Během výroby se nepoužívají žádné syntetické materiály, kyseliny ani rozpouštědla.

V případě celiakie můžu užívat Eskimo? Obsahuje lepek, nebo stopy lepku?

Přísady produktů Eskimo jsou: mořský rybí olej, EPA, DHA, vitamín E, lecitin, citronový olej, rozmarínový olej, askorbyl palmitát, kapsle: želatina, glycerol. Formule Eskimo-Kids baby obsahuje také vitamín D, omega-6 mastné kyseliny, řepkový olej a přírodní vůni. Takže neobsahuje lepek, takže ho můžete užívat s celiakií.

Co je askorbyl palmitát?

Přírodní kombinace mastných kyselin nazývaných palmitát a kyselina askorbová (rozpustná v tuku variant vitamínu C), která se vyskytuje ve většině druhů ovoce a zeleniny. Používá se v potravinářském průmyslu jako zdroj vitaminu C a jako antioxidant.

Z jakých ryb jsou vyrobeny z produkty Eskimo?

Eskimo-3 rybí oleje jsou vyrobeny ze Sardinie a Sardely, které jsou jednou z nejlepších "surovin" kvalitních, účinných rybích olejů. Sardinka je původně umístěna poblíž Antarktidy a sklizeň se vyskytuje ve výšce Jižní Ameriky poblíž pobřeží Peru na volném moři.

Co je Pufanox?

Pufanox je speciální přírodní antioxidační směs, která při přidání do rybího oleje pomáhá udržovat dlouhodobou stabilitu kyslíku jak ve skle a kapslích, tak v těle! Takže to nezhasne předtím, než vyvíjí svůj léčebný účinek na tělo.
Eskimo-3 rybí olej je unikátně vybledlý více než 200 dní, i když je lahvička uložena.

Je pravda, že přípravek Eskimo-3 je produkt, který je čištěn od přírodních nečistot?

Dnes jsou naše moře a řeky stále více znečištěny zemědělskými a průmyslovými chemickými látkami, jakož i těžkými kovy a karcinogeny, které mohou proniknout do rybích ryb prostřednictvím potravinového řetězce. Z tohoto důvodu mohou přípravky z rybového oleje obsahovat také škodlivé látky!

Výrobky Eskimo jsou vyčištěny vysoce efektivním procesem odebíráním všech škodlivých látek (DDT, HCB, PCB, rtuti, olova, kadmia, karcinogeny atd.) Do těla ryb. Produkt dosud dosáhl nejlepších výsledků testů čistoty u rybích olejů při mezinárodních srovnáních.

Lze užívat  Eskimo-3 spolu s léky snižující hladinu cholesterolu Eskimo-3?

Ano. Studie ukazují, že tato kombinace funguje velmi dobře, takže byste měli užívat léky snižující hladinu cholesterolu. V takových případech je vhodné se zeptat svého lékaře o dávce, jak postupně snižovat dávku léku nebo způsobit jeho změnu rybí tuk.
{posuvník Co se stane s horečkami po podání Eskimo-3?}
Triglyceridů - což je hlavní rizikový faktor pro onemocnění srdce kialakulásánál - snížil, zatímco „dobrý“ cholesterol (HDL) - odstranit „špatný“ cholesterol z krve do jater a zvyšuje szállítja-. Tudíž poměr triglyceridů a dobrého cholesterolu klesá. Tento poměr je velmi důležitým rizikovým faktorem, který by měl být co nejmenší!

Stabilní rybí olej mění strukturu LDL cholesterolu (špatný cholesterol). Větší velikost částic LDL, které byly přeměněny na rybí olej Eskimo-3, zmizí z oběhu rychleji, méně oxidované, což snižuje riziko poškození buněk. Vzhledem k jejich velikosti a hustotě jsou obtížnější vložit do cévní stěny, což snižuje pravděpodobnost trombózy, infarktu myokardu a náhlé srdeční smrti.

Jaký účinek má Eskimo-3 na krevní tlak?

V případě vysokého krevního tlaku je krevní tlak poněkud snížen. Neovlivňuje nízký a normální krevní tlak.

Dá se od rybího oleje Eskimo-3 přibrat?

Ne. Omega-3 mastná kyselina v Eskimo-3 podporuje spalování tuků v těle.

Je pravda, že pro ženy mnohem více potřebují rybí olej Eskimo-3?

Ano. Zvýšení hladin triglyceridů v krvi může být vážným rizikovým faktorem a může vést k srdečním onemocněním, zvláště u žen. Zvláště když někdo dostane hormonální terapii během menopauzy. V tomto případě jsou hladiny triglyceridů v krvi velmi vysoké. Eskimo-3 účinně snižuje zvýšené hladiny triglyceridů.

NENAŠLI JSTE ODPOVĚĎ NA VAŠI OTÁZKU? ZEPTEJTE SE ZDE!

recenze Eskimo-3 rybího oleje

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

recenze Eskimo-3 rybí olej kapslí

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

KOMU SE DOPORUČUJE UŽÍVÁNÍ ESKIMO-3 RYBÍHO OLEJE?

Omega-3 mastná kyselina je základní složkou našeho těla, která má pozitivní vliv na naše tělo od věku plodu až po stárnutí. Existují však určité životní stavy, kdy je správný příjem omega-3 nejdůležitější. Ty jsou shromažďovány a podrobně uvedeny níže.

PRO TĚHOTNÉ

Porod je zvláštní událost v každé rodině. Očekávání vzrušení a možné obavy jsou významně ovlivněny zdravím matek a vývojem plodu.

Proto je důležité pečlivě vybrat a vložit do stravy matek živiny, které jsou naprosto nezbytné pro zachování zdraví těhotných žen a normálního vývoje plodu.

Těhotné ženy musí během těhotenství konzumovat adekvátní množství nenasycených omega-3 mastných kyselin, čímž zajistí optimální výživu, aby optimalizovali mozek a nervový systém dítěte. Zejména během posledního trimestru těhotenství se doporučuje vysoký příjem omega-3, protože se během tohoto období rozvíjí nejvíce mozek a nervový systém plodu.

Snížení rizika předčasného porodu prodloužením těhotenství a zvýšením hmotnosti nenarozeného dítěte lze dosáhnout normalizací poměru omega-3 / omega-6 omega-3 / omega-6 od 30. týdne.

Navíc růst placenty zvyšuje růst dítěte. Množství důkazů naznačuje, že normální hladiny omega-3 mohou během těhotenství snižovat preeklampsii (hypertenzi, edém, proteinurie) a snižovat riziko postnatální deprese.

Neexistuje větší štěstí, než když se očekávané dítě narodí včas a zdravě po bezproblémovém těhotenském období. Je vědecky dokázáno, že tyto těhotné ženy, jejichž příjem omega-3 DHA byl (1100 mg + 800 mg omega-3 EPA) v průběhu těhotenství, děti lepší výkon v IQ provedena kognitivních hodnocení a 4 let věku testů více setkali se se svými vrstevníky.

Je také vědecky prokázáno, že děti, jejichž matky během těhotenství konzumovaly více omega-3 DHA, nalezly vyváženější způsoby spánku. Navíc během těhotenství mají děti s omega-3 EPA a DHA obsahující rybí olej silnější imunitní systém a snížení frekvence alergických onemocnění.

Účinek Eskimo-3 na zdraví matek

  •          pozitivně ovlivňuje oběh placenty
  •          pomáhá při vývoji mléčných žláz
  •          má významnou úlohu při ochraně zdraví
  •          má imunitní zesilující účinek
  •          poporodní deprese lze předejít
  •          Eskimo-3 může být užíván během těhotenství!


Eskimo-3 rybí olej díky vynikající čistotě může být bezpečně spotřebován po celou dobu těhotenství!

Účinek přípravku Eskimo-3 na vývoj plodu

  •          nezbytný pro vývoj mozku a centrálního nervového systému
  •          má pozitivní vliv na vývoj vizuálního oka, tedy zrakovou ostrost
  •          hmotnost dítěte roste
  •          riziko předčasného narození se snižuje
  •          existuje riziko vzniku některých typů diabetu


Dlouhodobým účinkem omega-3 na těhotenství je vývoj dítěte

  •          intelektuální výkonnost dítěte se zvyšuje
  •          pomáhá při vývoji smyslové inteligence
  •          výsledkem je vyrovnanější a uvolněnější spánek
  •          imunitní systém se stává silnějším
  •          lepší odolnost vůči alergiím

Eskimo-3 a poporodní deprese

Během těhotenství, s vysokým příjmem omega-3 DHA, lze kromě prevence dětského mozku potlačit poporodní depresi.

Matky s depresí po porodu měly nižší hladiny omega-3 ve své krvi a nižší hladiny DHA v mateřském mléce než u matek bez deprese.

Hodnoty mateřského DHA mohou být během těhotenství tak nízké, a dokonce po 6 měsících těhotenství se tento stav může i nadále zhoršovat, protože tělo dítěte potřebuje pro tělo sesterské maminky zdravé polynenasycené omega-3 mastné kyseliny.

Takže těhotné matky potřebují zejména náhradu omega-3 EPA a DHA.

PRO KOJÍCÍ MATKY

Účinek Eskimo-3 na vývoj dítěte

U novorozenců, jediným zdrojem živin je mateřské mléko. Proto je důležité doplnit stravu kojících matek omega-3 DHA, která také ovlivňuje obsah DHA v mateřském mléce.

Omega-3 DHA:

  •           nezbytný pro vývoj mozku a centrálního nervového systému, což pomáhá rozvíjet smyslovou inteligenci
  •           má pozitivní vliv na vývoj vizuálního oka, tedy zrakovou ostrost
  •           intelektuální výkon dítěte se zvyšuje, což vede k vyváženějšímu, uvolněnějšímu spánku
  •           imunitní systém se stává silnějším, čímž zvyšuje odolnost proti alergii
  •           existuje riziko vzniku některých typů diabetu

Eskimo-3 může být použit během kojení!

Omega-3 a matky

Omega-3 DHA je nezbytnou živinou pro tělo. Tento polynenasycené omega-3 mastné kyseliny a je základem pro vývoj optimální fungování (schopnost učení, paměť), vývoj a zachování zrakové ostrosti v neuronech.

 

základní zdroje omega-3 DHA hlubinných ryb, ale jako velmi nízká, nízká v mateřském mléce matek konzumujících ryby maďarské koncentrace obyvatelstva omega-3 DHA. Ovšem konzumace omega-3 v mateřském stravování je velmi rozhodující, protože dítě ji může absorbovat pouze do mateřského mléka.

Je důležité si uvědomit, že LNA omega-3 (kyselina alfa-linolenová), které buď nebyly transformované vyskytují především v rostlinách (lněný olej, řepkový olej, ořech, atd), velmi nízké množství omega-3 DHA se uskuteční na tělesné metabolické procesy Proto je vhodné začlenit živočišný původ do stravy namísto rostlinné omega-3 - jinak, ve formě výživového doplňku.

Výzkum ukázal, že ženy po porodu, které měly nízký obsah omega-3 obsah DHA v mateřském mléce, a omega-3 LNA 11.000 mg spotřebované po dobu 4 týdnů neprokázaly žádný vliv obsahu omega-3 DHA. Takže můžeme říci, že celkový příjem omega-3 (LNA, DHA, EPA) nemusí nutně vliv na matčino mléko omega-3 a obsah DHA, takže matky potřebují přímou DHA příjem, který může poskytnout rybí tuk náročnou přípravu nebo pravidelný mořské plody na jejich organizaci.

Kolik omega-3 DHA by mělo být užíváno během kojení?

Dokonce i s malým počtem přímého příjmu omega-3 DHA se v mateřském mléce zvyšuje závažné a rychle nápadné zvýšení dávky DHA.

při 300 mg denní spotřeba DHA omega-3 hladiny DHA v mateřském mléce se zvýší na 0,39% při kojení, který je již vyšší než (0,35%), kde výzkum zlepšení duševní a vizuálního vývoje a výsledky vidět v testu pro kojence.

po dobu 4 měsíců pro denní spotřebu 200 mg omega-3 DHA zvýšený obsah DHA v plazmě foszolipidben krve a dětí ve věku 30 měsíců lepší výsledky v BPD (Bayley psychomotorický Development Index) průzkumy.

Další výzkum ukázal pozitivní korelaci mezi vysokými hladinami omega-3 DHA dětí v mateřském mléce a vývojem vize.

prokázal norské studii, že děti, jejichž matky po porodu v 1183 mg omega-3 DHA a 803 mg omega-3 EPA shromažďovány po dobu 3 měsíců (pokud jsou konzumovány ve stejných dávkách i 18 týdnů terhességüktől), denní duševně se rozvíjeli lépe a jejich úroveň inteligence byla vyšší ve věku 4 let se svými vrstevníky.

Bylo prokázáno, že v několika studiích, že tyto děti, jejichž matky spotřebované rybí olej, který obsahuje EPA a DHA během laktace, zraková ostrost byla lepší ve věku čtyř měsíců, protože jejich krev červené krvinky poměr omega-3 nenasycených mastných kyselin byla vyšší ve srovnání s panenkami, jejichž matky měly během kojení omega-3 EPA a DHA nedostatečnou stravu.

Omega-3 a miminka

Pro děti vyrůstající v mateřském mléce růstu a vývoje je jediným zdrojem živin (včetně omega-3 DHA je) mateřského mléka, proto je velmi důležité, jaké složení.

Omega-3 DHA je nepostradatelnou živinou pro organizaci dítěte. Tento polynenasycené omega-3 mastné kyseliny je základem pro optimální provoz neuronů a rozvoj a zachování ostrosti vidění (schopnost, paměť učení). je normální funkce mozku a sítnice (sítnice), je nezbytné, omega-3 DHA.

 

2005 Fleith Clandinin a jejich studie ukázaly, že děti, rostoucí organizace potřebuje na polynenasycené omega-3 mastných kyselin, a hladina DHA v mateřském mléce, v ideálním případě 0,4%. Správná omega-3 zkušený zlepšený duševní a vizuální vývoj miminka na zkušební úrovni díky.

Výzkumy ukazují, že spotřeba kojenecké výživy, jehož obsah omega-3 DHA byl 0,36% (ve srovnání s vzorců s LNA obsahující tradiční rostlinný omega-3), panenky překonal různé testy psychický vývoj (MDI psychického vývoje index). S těmito testy bylo studováno celkové intelektuální vývoj dítěte. Patří mezi ně detekci, paměť, řešení problémů, zvuk, abstraktní myšlení a základní matematické problémy.

Ukázalo se, že 0,36% z omega-3 DHA csecsemőtápszerrel prováděny výzkumy, že děti vidění, ostrost vidění, světlocitu podstatě vyvinuté v 12-měsíční šetření. Průzkumy Sweep Vizuální evokované potenciální (SVEP) Test byl proveden vyšetřovat vize prostřednictvím pohybů mozkových vln.

Mimo jiné v důsledku výše uvedených výsledků je to, že stále více a více omega-3 DHA kojenecké výživy se prodává v Severní Americe a zbytku světa!

Další studie zkoumala účinek vysoké a nízké hladiny omega-3 DHA v mateřském mléce dětí roste v souvislosti s vývojem vizuální a nervového systému. Změny následovaly průzkumy BPD (Bayley Psychomotor Development Index). Tento test měří vývoj BPD u dětí různých dovedností, včetně psychického a motorického (ovládání těla, svalové koordinace, manuální zručnost, obratnost prstů a schopnost rozpoznat objekty hmatem) jejich činnost.

Kojenci, kteří konzumovali 0,35% omega-3 DHA mléka (0,3 mg omega-3 DHA), obsahovaly 0,35% omega-3 DHA (denní příjem omega-3 DHA 200 mg matek) ve srovnání s 0,20% dítěte obsahující DHA. věku při testování BPD. (Obr. 1)

BPD (index psychomotorického vývoje Bayley) ve věku 30 měsíců dosáhl o 8,4 bodu vyšší než u dětí, které konzumovaly omega-3 bohaté na DHA (0,35%) mateřské mléko. Tento rozdíl o 8,4 bodu byl o 8% vyšší než průměr u dětí s nízkým obsahem omega-3 DHA.

Několik dalších studií se také zabývá pozitivními účinky omega-3 DHA na vývoj dítěte a zdůrazňuje jejich pozitivní účinek po dobu 12 měsíců od narození dítěte.

PRO DOSPĚLÉ

Eskimo-3 švédský přípravek pro dospělé rybí oleje jsou účinným a bezpečným doplněním omega-3 od 12 let. Vzhledem k prokázanému původu volně žijících živočišných původů mají nejvyšší procento EPA-DHA, které může dosáhnout přirozený rybí olej.

Kdy se doporučuje rybí olej Eskimo-3?

Je to nezbytné pro normální fungování imunitního systému!
         Je výhodné ovlivnit vizi očí pro fungování mozkových a nervových buněk

  •          Zvyšuje váš intelektuální potenciál a kognitivní výkon: paměť, koncentraci, reakční čas!
  •          Chrání tepny před aterosklerózou!
  •          Pomáhá léčit zánětlivé onemocnění: kloubní problémy, astma, alergie
  •          Pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocněním a arytmii
  •          Snižuje riziko opakování infarktu myokardu
  •          Snižuje riziko vzniku krevních sraženin inhibicí faktorů srážlivosti:
  •          Zvyšuje dobu koagulace krve
  •          Zabraňuje střetu s destičkami
  •          Snižuje viskozitu krve
  •          Pomáhá s různými onemocněními kůže, jako je ekzém, psoriáza, atopická dermatitida, hojení vlasů!
  •          Snižuje hladinu škodlivého thromboxanu a leukotrienu a zvyšuje hladinu prostacyklinů
  •          Omega-6 pomáhá snižovat nadváhu v rámci organizace, a tím zmírnění symptomů onemocnění proto může (např. Kardiovaskulární onemocnění, srdeční arytmie, zánětlivá onemocnění, imunitní problémy systému, atd.).
  •          Pomáhá zdravému buněčnému fungování těla

Omega-3 způsobuje příznivé změny v našem těle na buněčné úrovni. Výsledkem je pozitivní vliv na orgány a části těla, které nejsou přímo spojeny. Patří sem srdce, krevní cévy, klouby, kůže nebo oči.

Omega-3 a dospělé

V roce 1999, NIH Bethesda Maryland, odborná konference formuloval následující doporučení týkající se omega-3 DHA a EPA příjmu:

V případě, že jejich příjmu energie, vztaženo na 2000 kalorií by měla být pokryta minimálně 0,3% z celkového příjmu energie dospělých omega-3 mastné kyseliny DHA a EPA. Toto doporučení odpovídá 220 mg omega-3, EPA a DHA 220 omega-3 sacího mg denně.

Zatímco několik studií provedených na omega-3, EPA a DHA ve vztahu k pozitivní účinky na duševní a vizuální vývoj u dětí méně připravené studie na dospělých.

Většina výzkumu a klinické studie prováděné v souvislosti s nervového systému u dospělých, kteří potřebují psychiatrickou léčbu z nějakého důvodu. Italský klinická studie publikovaná v roce 2005 účinky omega-3 EPA a DHA na kognitivní výkonnosti (vztahující se k procesu porozumění (vědomí, myšlení, učení, pochopení a vyhodnocování)) studoval v průměru o 33 zdravých dospělých.

Během výzkumu, pozorované změny kognitivního výkonu 800 mg až 1600 mg EPA a DHA denně po dobu 35 dní spotřeby cedulky (Profil Mood Stage - nálada houpe profil) analýzou za použití. Analýza POMS jasně ukazuje zvýšení energetické a intelektuálního potenciálu, zatímco jiné emoční projevy (vztek, strach, úzkost, únava, deprese, disperze) poklesly. V popsaných Výsledky klinické studie prokázaly možnost zvýšit kognitivní výkonnost zdravých dospělých tím, že také na činnost centrálního nervového systému, pomáhá přirozeně. Je pozoruhodné, že celkový denní příjem DHA a EPA 2400 mg, která je násobkem částky Bethesda konference a severoamerickém průměrného příjmu.

PRO STARŠÍ

Proč je rybí tuk Eskimo-3 důležitý pro starší lidi?

  •           Zpomaluje nebo zastavuje kognitivní poruchy (např. Zapomnění, problémy s pamětí)!
  •           Zvyšuje duševní schopnosti a duševní potenciál!
  •           Chrání tepny před aterosklerózou!
  •           Pomáhá léčit zánětlivé onemocnění!
  •           Snižuje bolesti kloubů!
  •           Pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocněním a arytmii.
  •           Snižuje riziko opakování infarktu myokardu!
  •           Snižuje riziko vzniku krevních sraženin inhibicí faktorů srážení krve.

Omega3 a starší lidé

V roce 1999, NIH Bethesda Maryland, odborná konference formuloval následující doporučení týkající se omega-3 DHA a EPA příjmu:
V případě stravy založené na energetickém příjmu 2000 kcal by měly být alespoň 0,3% energetického příjmu dospělých pokryty omega-3 DHA a EPA mastnými kyselinami. Toto doporučení odpovídá 220 mg omega-3, EPA a DHA 220 omega-3 sacího mg denně.

 

V studii z Chicaga, publikované v roce 2005, lidé starší 65 let byli testováni po dobu 6 let a pozorovali účinek pravidelné spotřeby ryb (zdroj EPA / DHA) na kognitivní funkce. Výsledky ukázaly výrazné zpomalení úbytku mentality.

V jiných studiích byly přírodní přípravky z rybího oleje použity jako zdroje EPA a DHA. Na konci studie se hladiny EPA a DHA u starších pacientů zvýšily, protože kognitivní funkce se zpomalila nebo zastavila.

V jiné studii, ve které starší lidé ve věku 65-98 let studovali po dobu 12 let, kteří trpí cerebrovaskulárními onemocněními (souvisejícími s vaskulárním systémem mozku). Ve studii pravidelná spotřeba ryb výrazně snižuje riziko mrtvice. Starší lidé, kteří konzumovali ryby nejméně pětkrát týdně, byly nejnižší (o 30% nižší) riziko mrtvice. Tato pravidelná spotřeba ryb byla rovna příjmu 700 mg DHA a EPA denně.

Stárnutí a omega-3

Nejlepší věc, kterou můžeme dělat s mozkem, je udržet rezervy DHA nabité.

Studie na Tufts University, Dr. Ernst Schaefer vztahující se k posouzení vlivů omega-3 úrovní naměřených u více než tisíc zdravé lidské krevní plazmy a 65-letý přihlášen. Po devíti letech opět kontaktován účastníky a našel po nějaké testy, že tito lidé, kteří měli nejnižší hladinu DHA na začátku průzkumu 160 procent větší pravděpodobnost, aby se stal senilní 74 let.

V Nizozemsku mezi 900 starších lidí, které provedla průzkum a zjistili, že u lidí, kteří konzumují nejvíce omega-6 kyseliny linolové (LA), je s největší pravděpodobností vyvíjel senilní demence. Nejlepší mentální aktivita byla zaznamenána u těch starších lidí, kteří jedli většinu ryb. Autopsy ukázaly, že Alzheimerova choroba má zánětlivou složku. Zánětlivé elementy byly soustředěny v té části mozku, kde nemoc měla největší devastaci. Chcete-li udržet náš mozek bezpečný před poškozením, ujistěte se, že máme dostatek přirozeného protizánětlivého omega-3 oleje v naší stravě.

Kromě konzumovat antioxidanty, jako jsou například vitaminy A, E a vitamin C, selen minerálních solí a přírodních karotenoidů, polyfenolů a bioflavonoidů - zda se s potravinami nebo doplňky stravy ve formě - tak, aby mohly chránit mozkové tkáně oxidativní zničení z.

PRO SPORTOVCE

Ať už se budete snažit o dokonalost v soutěžních amatérských sportovců či sportovce o dalším pracovním dni, se shodují, že je třeba dosáhnout přiměřeného výkonu k zajištění nutričních potřeb své organizace.

Mnoho vitamin a doplnit pozitivní vliv na fyzickou sílu, rychlost, kapacitu pro práci se však uplatnit kolektivní sílu omega-3 Budova všechny tyto účinky.

Lidské tělo se během posledních 10 až 15 000 let téměř nezměnilo, ale naše stravování se radikálně změnilo. Cukr, zpracované potraviny a konzumace léků se značně zvýšily, stejně jako poměr omega-6 mastných kyselin. V dnešní západní stravy omega-3 a omega-6 poměru nasávaného 1:20 a pravou namísto tří, a tento zánět vede k rozvoji nedostatku chorob. Omega-3 spotřeba může tento stav stabilizovat.

Omega-3 mastné kyseliny nemohou být vyráběny a je obtížné opravit s výživou, zvláště pro velké fyzické pracovníky a sportovce.

Eskimo-3 švédské produkty z rybího tuku představují účinný a bezpečný doplněk omega-3 od 12 let. Díky osvědčenému zdroji původu z volné přírody má nejvyšší obsah EPA-DHA, který může dosáhnout přirozený rybí olej. Při pohledu zpět na 15 letech příprav je Food and Drug Administration povolení, takže si můžete koupit přes pult účet zdravotní pojišťovny.

Proč je rybí olej Eskimo-3 důležitý pro sportovce?

  •           Snižuje riziko náhlé srdeční smrti!
  •           Pomáhá regenerovat unavené svaly, protože zvyšuje obsah kyseliny mléčné ve svalech!
  •           Podporuje zdravý krevní oběh a tím zvyšuje nosnost!
  •           Zvyšuje schopnost koncentrace!
  •           Snižuje reakční dobu!
  •           Zvyšuje váš fyzický výkon!
  •           Není dopingový agent!

Faktory, které brání sportovcům

Nejčastěji mohou tyto skutečnosti bránit dosažení sportovců v naději, že budou dosaženy výsledky:

  •           Časté nemoci
  •           Dlouhodobé zotavení po úrazech
  •           Pomalu svalnatý sval
  •           Možné problémy s oběhem a srdcem po těžkých zátěžích
  •           Nedostatečná koncentrace v klíčových okamžicích

Výhody spotřeby rybího oleje pro sportovce

Vědecký výzkum ukázal, že volné radikály na bázi kyslíku rostou v těle sportovce po tvrdém tréninku! Takový trénink také trpí srdcem. Pokud organizace sportovce - např. Díky jednostranného dietu s nízkým obsahem omega-3 statutu, regenerace svalů trvá déle, protože z množících volných radikálů, navíc tento stav může snížit výkon stejně. Tragédie mladých sportovců není o nic méně obvyklá na trati nebo během tréninku, což je příčinou náhlé náhlé smrti!

Nejnovější švédské vědecké publikace zdůraznily, že nedostatek omega-3 je nyní považován za nejnebezpečnější rizikový faktor pro náhlou srdeční smrt. Příjem omega-3 lze snadno vyřešit pravidelným užíváním rybího oleje.

Lékařský výzkum ukázal, že přírodní stabilní rybí olej může také zabránit srdečním arytmiím kvůli přímým, srdečně pozitivním účinkům omega-3 mastných kyselin. To je hlavní mechanismus, který může hrát roli v prevenci náhlé smrti. V srdci náhlé srdeční smrti byla koncentrace omega-3 mastných kyselin nízká, což by mohlo vysvětlit vývoj život ohrožující komorové fibrilace.

Musíme zdůraznit důležitost stability, přirozenosti a jasnosti rybího tuku, protože zahrnuje tvrdé cvičení, těžké náklady a efektivitu a bezpečnost lze zaručit pouze. Zvláště v případě sportu je důležité, aby závodník mohl jít do hranic svého výkonu.

 * O pozitivním účinku přípravku se zabývalo 6 doktorských disertací a řada klinických studií ve více než 300 vědeckých publikacích!